BioNTech și Pfizer lucrează la versiune îmbunătățită a vaccinului anti-COVID care va putea fi transportată la temperatura camerei

Uğur Şahin, directorul executiv al BioNTech și unul dintre oamenii de știință din spatele, anunță că în momentul actual se lucrează la o variantă îmbunătățită a vaccinului anti-COVID ce va putea fi transportată la temperatura camerei. Reamintim faptul că Pfizer(SUA) și BioNTech(GER) au format un consorțiu ce a dezvoltat un vaccin testat pe mai mult de 43.000 de pacienți și care a prezentat o eficiență de 95%, scrie CNN.

Citește și: Economia Zonei Euro se îndreaptă spre a doua recesiune din acest an

Temperatura de transportare era de -70 de grade celsius

Până acum, deși are o rată atât de mare de succes, vaccinul nu putea fi distribuit în mod eficient. Majoritatea vaccinurilor pretențioase din punct de vedere al depozitării, puteau fi ținute la -20 de grade. Astfel, frigiderele pe care medicii le folosesc nu pot răci până la o astfel de temperatură.

„Acum lucrăm la o formulă care ne-ar putea permite să livrăm vaccinul poate chiar și la temperatura camerei”, a declarat Uğur Şahin.

Cele mai avansate două vaccinuri sunt cel al consorțiului Pfizer, BioNTech și cel al companiei Moderna. Totuși, cel din urmă se află cu mult în spate ca și calendar, spune dr. Răzvan Cherecheș, specialist în sănătate publică

https://www.facebook.com/dark.side.of.public.health/posts/196164878744110

Total
18
Shares
2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
Virgil Popescu, ministrul economiei

Ministrul Economiei anunță că hotelurile și stațiunile vor rămâne deschise de sărbători

Next Article

A patra oară când în România au fost raportate peste 10.000 de noi cazuri

Related Posts