Pompierul angajat la Institutul „Marius Nasta” este în concediu de peste 6 luni. Manager spital: „Este nevoie de o reevaluare a legislației”

Beatrice Mahler, managerul Spitalului „Marius Nasta” din capitală, loc în care în cursul nopții de duminică un ventilator exterior al unității ATI a degajat fum, a vorbit despre incident. Aceasta a explicat că pompierul care ar fi trebuit să se ocupe de acest incident este în concediu de mai bine de 6 luni. Acesta a reușit să își cumuleze concediile medicalele cu zilele libere și cu concediul de odihnă.

Declarația Managerului Institutului

„Este foarte greu să lucrezi într-o instituție în care personalul nu vrea să lucreze. Aceste persoane sunt foarte greu de sancționat. Cu siguranță este nevoie de o reevaluare a legislației în acest sens, pentru că dacă vrei să faci treabă, trebuie să fii prezent. Echipa tehnică verifică instalațiile, dar vorbim de unitatea mobilă. Avem o procedură extrem de atentă și chiar sunt atentă ca aceste lucruri să fie respectate. Este vorba de trei membri, alături de doi electricieni, unul angajat acum în stare de urgență”, declară Beatrice Mahler, managera Institutului.

Tot ea confirmă faptul că există un angajat, pompier în cadrul Institutului Marius Nasta, însă este de peste 6 luni în concediu, deoarece a reușit să combine concediile medicale cu cele de odihnă.

Starea pacienților COVID

În timp ce ventilatorul exterior fumega, zeci de ambulanțe și mașini de pompieri au venit la fața locului. Mai mult, 7 pacienți confirmați cu coronavirus au fost transferați. Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății a declarat incidentul ca fiind minor: „este doar o degajare de fum sau abur”.

Beatrice Mahler a oferit detalii despre starea actuală a pacienților, care au fost mutați. „Starea celor 7 pacienți transferați a fost reevaluată, dar și a celor din pavilion. 4 din cei 7 au fost mutați la ATI, iar 3 au rămas în secție. Toți au ventilație neinvazivă. Nici pacienții, nici personalul nu au fost în pericol”, a explicat aceasta.

Vlad Voiculescu mai afirmă că nu se poate vorbi despre probleme ale echipamentului, deoarece spune că a fost verificat în urmă cu două luni.

Total
0
Shares
1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts