Andreea Moldovan, secretar de stat։ ,,Două săptămâni de carantină națională ar face minuni”

Sursa foto: edupedu.ro

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, medicul Andreea Moldovan, susține ideea de a fi introdusă o carantină națională de două săptămâni, însă afirmă că înțelege teama românilor în legătură cu o eventuală implementare a acestei măsuri.

În cadrul unei intervenții la postul radio DigiFM, medicul Andreea Moldovan a afirmat faptul că ,,perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul, el se poate stopa.”

Restricțiile de weekend, eficiente

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății a declarat în cadrul intervenției faptul că restricțiile de weekend aplicate în localitățile cu o rată de incidență ridicată s-au dovedit a fi eficiente, acestea contribuind la o scădere a numărului de cazuri confirmate de COVID-19.

Decizia carantinei, greu de ,,digerat” de către români

Întrebată dacă regretă faptul că nu a reușit să-și convingă colegii în ceea ce privește o eventuală carantină națională timp de două săptămâni, medicul Andreea Moldovan a afirmat faptul că înțelege teama românilor în ceea ce privește adoptarea unei asemenea măsuri.

,,Este o decizie dificilă și care ar fi cu siguranță greu acceptată, în primul rând de către populație, pentru că ne e teamă de constrângeri și de limitări și înțeleg asta. În al doilea rând, sunt sectoare care trebuie să funcționeze mai departe. Repet, cred că depinde de fiecare dintre noi, nu trebuie ca niște lucruri să fie impuse, sunt deja la un an de pandemie, nu mai este ceva nou și necunoscut cum era acum un an”, a completat secretarul de stat în Ministrul Sănătății, Andreea Moldovan.

Sursa: Digi24

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts