Formularul prin care părinții își dau consimțământul pentru testarea elevilor în școală a fost publicat

Ministerele Sănătății și Educației au transmis duminică seară, forma finală a formularului prin care părinții își dau acordul ca elevii să poată fi testați de Covid cu teste antigen la școală. Acesta a fost publicat cu câteva ore înainte de începerea semestrului al doilea.

Florin Cîțu a declarat că părinţii nu trebuie să se prezinte la şcoală cu un formular completat prin care să-şi dea acordul pentru testarea COVID a copiilor şi că se va face acest lucru doar în cazul acelor copii care prezintă simptome.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că formularul nu este necesar în prima zi de şcoală şi va fi utilizat doar în cazul în care un elev prezintă simptome sau este contact al unui caz confirmat, iar părinţii doresc să fie testat în cadrul unităţii de învăţământ.


„Acel formular trebuie să fie scris şi semnat şi va fi necesar în cazul în care copilul prezintă simptome sau în cazul în care sunt colegi contacţi direcţi ai unui caz confirmat.
Acel formular nu este necesar în prima zi de şcoală, nu scrie niciunde.

Dacă cineva vrea să-l ducă în prima zi de şcoală, noi vom încerca să acoperim şi această situaţie şi să transmitem precizări către şcoli în aşa fel încât profesorii să le primească. (…)
Dacă are simptome sau e contact direct al unui coleg confirmat, în această situaţie vi se va cere acest consimţământ informat şi semnat. Nu merge electronic din motive juridice.
Dacă îl daţi, el va putea fi testat în şcoală, dacă există cabinet medical, sau la DSP. Dacă nu vi-l daţi, copilul va merge cu dumneavoastră acasă şi medicul de familie va spune ce paşi trebuie urmaţi”, a mai declarat ministrul Educației .

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts