Ludovic Orban a demisionat din funcția de prim ministru al României. Actul a fost făcut în urma rezultatului alegerilor parlamentare

Ludovic Orban este de azi fost prim-ministru al României. Demisia a fost depusă acum, iar hotărârea a fost luată în urma rezultatului de la alegerile de duminică. Astfel, se consideră că obiectivul pe care îl are România este majoritatea parlamentară a PSD.

Declarația lui Orban

”Am luat decizia să îmi depun mandatul de prim-ministru, deoarece România are nevoie de un guvern responsabil. Decizia mea vreau să arate că nu mă cramponez de funcţie. Îmi închei mandatul de premier după un an şi o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, în care românii s-au confruntat cu o pendemie şi o criză economică fără precedent. Plec din funcţia de premier cu conştiinţa datoriei împlinite, nu mă cramponez de o funcție”, a spus Orban.

Negocierile pentru noul prim-ministru

Orban spune că va participa la negocierile pentru formarea unui nou guvern. „După demisia mea, Guvernul va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de preşedintele României”, afirmă fostul premier.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts