Ministrul Educației: Vacanța de vară va fi scurtată cu două săptămâni, iar semestrul II se prelungește

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat aseară faptul că semestrul al II-lea se va prelungi cu două săptămâni, pe când vacanța de vară se va scurta tot cu două săptămâni. Excepție fac elevii din clasele a VIII-a și a XII-a din clasele din învățământul tehnic. Astfel, semestrul al II-lea se va încheia pe 18 iulie.

Sorin Cîmpeanu spune că această măsură este spre direcționată spre binele elevilor întrucât ei ar renunța la două săptămâni de educație online în aprilie în favoarea a două săptămâni de educație fizică în mai.

„E vorba de o prelungire a vacanței de primăvară cu 2 săptămâni. Până acum era vacanța 2 – 11 aprilie pentru catolici, iar pentru ortodocsi până pe 9 mai. Am transferat 2 săptămâni din vacanța de vară în primavară. Învățământul online în clasele primare e greu de imaginat. Plus că în aprilie va fi vârful, oricum vor fi luate și alte măsuri, în loc de 2 săptămâni de învățământ online în aprilie, poți avea 2 săptămâni de prezență fizică în mai. E frustrant să alegi între două variante care nu sunt ideale, e frustrant să pui în balanță vacanța de vară, e frustrant să traverserzi această perioadă pandemică”, a spus einistrul educației la Antena3.

„Dincolo de aceste două săptămâni de vacanță de vară, care se mută primăvara, BAC ul se va desfășura la aceleași date, Evaluarea Națională va începe pe 5 iulie. Această adaptare a calendarului are avantajul de a putea organiza și simularile pentru clasele a II-a și a IV-a. Un singur dezavantaj există, se micșorează vacanța de vară cu două săptămâni”, a mai spus Cîmpeanu.

Total
9
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts