Pașaport de vaccinare COVID-19. Oficialii UE iau decizii cu privire la implementarea lui

Liderii Uniunii Europene au discutat joi seara despre realizarea unor pașapoarte de vaccinare pentru cetăţenii statelor membre care s-au imunizat împotriva Covid-19. Deciziile nu sunt încă definitive, dar oficialii sunt în tratative.

Ce spun oficialii?

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, transmite că certificatele de vaccinare care permit oamenilor să călătorească în Europa, în ciuda pandemiei de coronaviurs, vor fi disponibile înaintea verii. “Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare”, a declarat cancelarul.

Baza tehnică pentru a deține astfel de documente va fi creată în aproximativ trei luni. ”Consider că acest proiect trebuie implementat în primăvară – dacă nu în toată Europa, va trebui să o facem la nivel naţional şi prin înţelegeri cu alte state care au politici similare”, a spus cancelarul austriac Sebastian Kurz, citat de agenţia DPA.

Se fac discriminări?

Cancelarul a susţinut că ”paşapoartele verzi digitale” ar putea permite accesul în restaurante, la evenimente culturale, sportive sau pentru turism, nu doar celor care au fost vaccinaţi recent anti-COVID-19, ci de asemenea oricui are un test recent COVID-19 negativ.

Unele state, precum Franţa şi Germania, sunt rezervate cu privire la acordarea unor beneficii persoanelor vaccinate anti-COVID-19. Motivul este că momentan procentul de persoane vaccinate este unul redus. Astfel, o decizie de acest gen ar duce la discriminări.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts