Poluare cu medicamente expirate în lacul de acumulare Tarnița

Lacul de acumulare Tarnița a fost poluat prin aruncarea de medicamente expirate în apă. Șefa Serviciului Salvamont Cluj, Rocsana Contraș, spune că la suprafața apei plutesc „antibiotice, analgezice și anticonceptionale”.

„În timpul în care se dezbate viața mea personală, pe Tarnița se intampla acum o poluare cu deșeuri farmaceutice. Nu este o problema legată de navigatie, este problema grava de mediu. Doua plaje sunt pline de medicamente expirate. Pe luciul de apa în Golful Dobru de asemenea plutesc antibiotice, analgezice și anticonceptionale expirate. Medicamentele expirate sunt deșeuri periculoase. Propun ecologistilor și activiștilor de mediu sa manifeste mai puțin interes pentru viața mea privată și mai mult interes fata de problemele reale care se intampla pe Lacul de acumulare Tarnita unde în acest moment plutesc baxuri întregi de medicamente”, a declarat Rocsana Contraș, șeful Serviciului Salvamont Cluj departament Arii Protejate, citată de Știri de Cluj.

Ce spune Garda de Mediu despre eveniment

Pleșa Viorel, comisarul șef de la Garda de Mediu Cluj, a răspuns întrebărilor Betanova Cluj. Acesta a explicat faptul că în urma sesizării, un echipaj al gărzii s-a deplasat la locul incidentului pentru a cerceta situația. Acesta a spus că primul pas este de a încerca să se identifice persoana care a poluat lacul și care este efectul asupra mediului al acțiunii. Comisarul spune că la locul faptei s-a deplasat și poliția locală.

„Se iau măsuri pentru evacuarea medicamentelor”, a declarat Pleșa Viorel. Acesta a adăugat faptul că se fac cercetări în vederea stabilirii impactului pentru mediu. Reprezentanți de la Administrația Apelor Române Cluj spun că se vor face analize ale apei pentru stabilirea gradului de poluare. Dorel Vișan, directorul instituției, spune că o echipă s-a deplasat la locul faptei pentru a preleva probe. Rezultatul analizelor vor oferi mai multe informații referitoare la incident.

Galerie foto

Total
11
Shares
2 comentarii
    1. Nu știm ce parametri s-au analizat, dar putem spune că a fost întreruptă alimentarea cu apă din Tarnița. Clujul în zilele ce au urmat după incident s-a alimentat cu apă din alte surse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts