Răzvan Cherecheș despre al patrulea val al pandemiei de coronavirus și cum ne vor salva vaccinările

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, spune că se poate vorbi despre începerea celui de al patrulea val al pandemiei de coronavirus. Acesta va începe la sfârșitul anului 2021, dar, spune expertul, va fi mult mai mic și secțiile ATI nu vor mai fi aglomerate.

Profesorul Răzvan Cherecheş, fost consilier onorific al ministrului Sănătăţii, afirmă că după această vară va exista un al patrulea val al pandemiei de COVID-19. Totuși, campania de vaccinare va avea deja stabilite efectele. 

Vaccinurile nu folosesc valului 3

“Vaccinurile nu ne vor proteja pentru valul trei. Abia la finalul verii, începutul toamnei, se va face diferenţa, atunci când va începe valul patru.”, spune expertul. Tot el, spune că valul patru nu se poate compara cu cel actual, adică trei, deoarece în toamnă, speră el, vor fi vaccinate peste 10 milioane de persoane care locuiesc în țară. 

Vaccinări la nivel național

De la începutul campaniei de vaccinare, din 27 decembrie 2020, pe teritoriul României s-au vaccinat 2.913.155 persoane. Dintre acestea, cele mai multe doze au fost administrate de la Pfizer, 2.360.947, urmând AstraZeneca cu 338.194 și Moderna cu 214.014 de doze.

Vine valul patru

„Bineînţeles că va exista un val patru, este sezonalitatea virusului respirator. În momentul în care vremea se va răci din nou şi vom reintra în case vom începe din nou să ne infectăm, să transmitem infecţia. Sigur, vor fi numere semnificativ mai mici, dar vom vedea o creştere faţă de perioada verii, pentru că deja de peste două luni, din momentul în care se va încălzi vremea şi vom ieşi din case, vom începe să stăm cu geamul deschis, va începe să scadă rata de transmitere a virusului şi probabil cam la o lună, o lună și jumătate din momentul în care se va încălzi vremea va începe să se vadă efectul şi în secţiile de terapie intensivă, unde va scădea numărul de persoane internate”, a afirmat Răzvan Cherecheş, duminică seară, la Digi 24.

Cherecheș susține că se va renunța la purtarea măștii și la regulile și restricțiile impuse undeva în iarna lui 2021, dar cel mai probabil în primăvara lui 2022. 

Total
4
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts