Simulare Evaluarea Națională 2021։ Ce subiecte au primit elevii clasei a VIII-a la proba de matematică

Simularea examenului de Evaluare Națională 2021 pentru elevii clasei a VIII-a a debutat luni, 29 martie, cu prima probă scrisă, cea la limba și literatura română. Astăzi, este rândul ca elevii de clasa a VIII-a să susțină proba scrisă la cea de-a doua disciplină – la matematică.

Elevii au avut acces în sălile de examen până la ora 8,30, iar începând cu ora 9,00, odată cu distribuirea subiectelor din plicurile sigilate, aceștia au avut la dispoziție două ore pentru a le rezolva.

Ce subiecte au primit elevii la matematică

În jurul orei 11,00 s-a încheiat cea de-a doua probă din cadrul simulării Evaluării Naționale 2021. Elevii clasei a VIII-a au primit la matematică diverse exerciții conform noii programe în vigoare.

Iată ce subiecte s-au dat la matematică։

Nou concept de testare

Începând din acest an, examenul de Evaluare Națională se va desfășura conform unei programe școlare noi, modelul de subiecte fiind asemănător cu testele PISA date la nivel european. Noul model vine cu modifcări în ceea ce privește structura subiectelor, elevii fiind nevoiți să rezolve o broșură de 10 pagini cu exerciții. Timpul alocat pentru rezolvarea subiectelor rămâne același ca până acum, respectiv două ore.

Această modificare a structurii subiectelor vine în contextul în care elevii de clasa a VIII-a care susțin examenul de Evaluare Națională în acest an constituie prima generație care a intrat în clasa pregătitoare în școală.

Calendarul simulării examenului de Evaluare Națională 2021

  • 29 martie 2021          Proba la limba și literatura română
  • 30 martie 2021          Proba scrisă la matematică
  • 31 martie 2021          Proba scrisă la limba și literatura maternă
  • 16 aprilie 2021           Afișarea rezultatelor

Cum se va desfășura simularea examenului de Evaluare Națională 2021 în localitățile aflate în carantină

Conform deciziilor luate de către autorități în contextul pandemic actual, în localitățile aflate în carantină, simulările examenului de Evaluare Națională 2021 se vor organiza la nivel local ulterior, atunci când situația epidemiologică va permite organizarea acestora. De asemenea, Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a stabilit că aceste simulări pot fi susținute până în data de 15 mai.

Afișarea baremului la proba de matematică

Baremul de corectare pentru cea de-a doua probă din cadrul simulării examenului de Evaluare Națională 2021 va fi disponibil în cursul zilei de astăzi, după ora 15,00, iar acesta va fi publicat AICI.

Surse։ Hotnews, observatorulph.ro

Editor։ Diana Nunuț

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts