Simulare Evaluarea Națională 2021։ Ce subiecte au primit elevii de clasa a VIII-a la proba de limba și literatura română

Simularea examenului de Evaluare Națională 2021 pentru elevii clasei a VIII-a a debutat astăzi, 29 martie, cu prima probă scrisă – cea la limba și literatura română, urmând ca mâine, 30 martie, aceștia să susțină proba la matematică.

Accesul elevilor în sălile de examen a fost permis până la ora 8,30, iar începând cu ora 9,00, odată cu distribuirea ultimului subiect în sala de clasă, elevii vor avea la dispoziție două orele pentru a rezolva subiectele primite.

Ce subiecte au primit elevii

În jurul orei 11,00 s-a încheiar prima probă din cadrul simulării examenului de Evaluare Națională 2021. Iată ce subiecte au primit elevii clasei a VIII-a la proba de limba și literatura română։

Concept nou de testare

Începând din acest an, Evaluarea Națională se va desfășura după o nouă programă școlară, modelul de subiecte fiind asemănător cu testele PISA. Față de modelul anterior, noul model de subiecte este structurat în 10 pagini de exerciții pe baza textelor la prima vedere, timpul alocat pentru rezolvarea acestora fiind de două ore.

Această modificare adusă programei școlare pentru elevii clasei a VIII-a vine în contextul în care cei care susțin anul acesta examenul de Evaluare Națională constituie prima generație a clasei pregătitoare.

Comentariile literare, principala modificare

Principala modificare adusă subiectelor la proba de limba și literatura română o constituie scoaterea comentariilor literare de la subiectul I B care erau ,,tocite” de către elevii clasei a VIII-a. Acum, accentul cade pe rezolvarea exercițiilor în corelație cu înțelegerea textului la prima vedere.

Calendarul Simulării examenului de Evaluare Națională 2021

Simularea examenului de Evaluare Națională 2021 va continua marți, 30 martie, cu cea de-a doua probă scrisă, cea la matematică.

Miercuri, 31 martie, elevii clasei a VIII-a din cadrul minorităților etnice din țară vor susține și cea de-a treia probă scrisă, la limba și literatura maternă.

Rezultatele vor fi afișate în data de 16 aprilie.

Când va apărea baremul simularea examenului de Evaluare Națională 2021

Baremul de corectare al subiectelor primite de elevii clasei a VIII-a la proba de limba și literatura română va fi publicat în cursul zilei de astăzi de către Ministerul Educației AICI, după ora 15,00.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts