TOP 5 rețete cu avocado pentru un mic dejun sănătos. Cele mai rapide moduri de a mânca dimineața

Avocado este fructul pe care îl poți mânca în orice moment al zilei, dar mai ales dimineața. Acesta poate fi asociat cu diverse ingrediente și are diverse proprietăți. Mai mult, rețetele care conțin avocado sunt extrem de rapide și la îndemâna oricărei persoane.

  1. Papară cu avocado
    -2 ouă
    -1 lingură de iaurt sau smântână
    -1 lingură de ulei de măsline extravirgin și avocado copt, de mărime medie
    -1 roșie
    -brânză cheddar

Mod de preparare:
Pune tigaia pe foc și toarnă o lingură de ulei. După ce s-a încins uleiul, sparge cele două ouă direct în tigaie și amestecă încontinuu. Când sunt aproape gata, adaugă iaurtul sau smântâna și amestecă. La final, adaugă cubulețele de roșii și avocado și mai lasă câteva secunde la foc mic. Condimentează cu sare și piper după gust și rade brânza cheddar deasupra.

  1. Avocado și topping

-2 felii de pâine proaspătă integrală
-2 avocado
-sare
-zeamă de lămâie
-ulei de măsline extravirgin
-toppinguri: roșii cherry, spanac, ridichi, ou fiert, somon

Mod de preparare:

Zdrobește miezul de avocado într-un bol, cu ajutorul unei furculițe. Adaugă sare și zeamă de lămâie și continuă să amesteci. Întinde câte un strat generos din compoziția cu avocado pe fiecare felie de pâine și adaugă orice topping dorești, după gust și preferințe. La final, stropește cu puțin ulei de măsline. Orice topping ai alege, cu siguranță vei avea un preparat delicios și sățios.

  1. Avocado și ou poșat

-2 felii de pâine proaspătă integrală
-2 avocado
-2 ouă
-2 linguri de oțet
-sare
-zeamă de lămâie
-ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare:

Prepară mai întâi oul la fiert. Într-un bol mediu, zdrobește miezul celor două fructe de avocado. Adaugă sare și puțină zeamă de lămâie și continuă să amesteci. Întinde un strat generos din pasta de avocado pe cele două felii de pâine și adaugă pe fiecare câte un ou. Stropește cu puțin ulei de măsline.

Omletă cu brânză și avocado
Ingrediente:

-4 ouă de prepeliță
-brânză de capră sfărâmicioasă
-1 avocado de mărime medie, bine copt
-1 roșie
-1 lingură de ulei de măsline
-busuioc
-sare de mare
-piper proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Bate bine ouăle până se omogenizează, apoi adaugă brânza de capră și continuă să amesteci. Taie miezul de avocado și roșia în cubulețe și adaugă-le în compoziție. Condimentează după gust cu sare și piper.

Pune tigaia de foc, adaugă o lingură de ulei și lasă să se încingă puțin. Toarnă apoi compoziția omletei, acoperă tigaia cu un capac și lasă să se gătească.

  1. Bacon, ou și avocado

-200 g spanac proaspăt
-100 g afine
-1 avocado
-50 g quinoa roșie gătită
-40 g semințe de dovleac coapte
-6 felii de bacon
-ardei gras
-4 ouă
-oțet de mere
-2 linguri de miere
-sare

Mod de preparare:

Adaugă într-un bol spanac, semințe de dovleac, quinoa, ardei gras și miezul de avocado tăiat cubulețe. Într-o tigaie cu ulei încins, adaugă baconul și rumenește-l pe ambele părți. Când este gata, scoate-l pe un servețel de hârtie ca să absoarbă grăsimea. Ouăle le poți servi atât fierte, cât și prăjite, după preferințe.

Împarte salata în patru boluri mai mici, adaugă baconul și câte un ou. Din oțetul de mere și miere prepară un dressing și adaugă-l peste salată.

  1. Smoothie cu avocado

-1 avocado mediu
-o mână de baby spanac și una de rucola
-1 fruct (măr, banană, pară sau ananas)
-1 cană cu lapte vegetal (ovăz, orez, migdale)
-miere

Mod de preparare: adaugă totul în blender după gust.

Total
15
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts