Un studiu arată că peste 70% dintre elevii români sunt victime sau martori a violențelor

Peste 70% dintre elevii din țara noastră au fost martori sau victime a violențelor în timpul școlii. Studiul a fost realizat de Fundația World Vision România și arată că elevii sunt agresați pe stradă, în drum spre școală, în timpul pauzelor și uneori chiar și în timpul orelor.

Potrivit specialiștilor care au realizat studiul, fenomenul se manifestă prin comportamente agresive verbale sau fizice asupra copiilor, cu intenția de a-i supăra, a-i intimida sau de a le provoca teamă.

Datele sunt întărite de cel mai recent raport al Organizației Mondiale a Sănătății, care plasează România pe locul 3 în Europa în clasamentul celor 42 de țări în care a fost investigat fenomenul de bullying, potrivit Mediafax. Mai mult, agresorii sunt de obicei alți copii.

Bullying online

De când cu școala online, altă formă de agresiune din ce în ce mai răspândită este cyberbullying-ul, care are loc prin intermediul canalelor digitale și poate avea efecte negative semnificative asupra victimelor din punct de vedere psihologic.

Astfel, uneltele de agresiune sunt: intimidarea, umilința sau amenințările prin intermediul mesajelor, fotografiilor sau răspândirea unor zvonuri mincinoase.

Sursa: Mediafax

Total
6
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts