Vlad Voiculescu a fost demis din poziția de ministru al sănătății

Premierul Florin Cîțu l-a demis astăzi pe ministrul sănătății Vlad Voiculescu. Ministru interimar va rămâne Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. De asemenea, Andreea Moldovan, a fost demisă din funcția de secretar de stat.

„Premierul Florin Cîţu: Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat Guvernul României pe pagina oficială de Facebook.

Demiterea celor doi vine în urma faptului că în Monitorul Oficial s-a publicat un ordin de ministru care face carantinarea localităților cu incidență mare mai ușoară. Acesta poate fi consultat la pagina 12 a documentului de mai jos.

În urma deciziei, localitățile carantinate ar putea ieși din carantină doar dacă rata de incidență scade sub 3 cazuri la mia de locuitori.

Total
7
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts